Misiunea si viziunea noastra

Sub deviza „Scoala pentru toti copiii”, Scoala Gimnaziala Nr.1 Nucet isi propune sa scolarizeze toti copiii din zona, indiferent de apartenenta lor etnica, religioasa sau de nivelul lor intelectual, astfel incat sa faca fata cu succes unor forme superioare de scolarizare. Ne propunem sa dezvoltam o comunitate bazata pe valori, respect reciproc, disciplina si autodisciplina, pe care sa le promoveze atat angajatii, cat si elevii scolii.

 

Scoala Gimnaziala Nr.1 Nucet isi propune sa realizeze o educatie formativa centrata pe elev. Fiecare elev va fi sprijinit sa-si cunoasca si sa-si dezvolte potentialul in functie de interesele, aptitudinile si motivatiile proprii. Dezvoltarea personala va fi racordata la cerintele comunitatii si ale societatii aflate intr-un complex si rapid proces de schimbare.

 

Totodata, scoala noastra urmareste dezvoltarea capacitatii de adaptare si orientare a elevilor, astfel incat fiecare absolvent sa devina „omul potrivit la locul potrivit”, o persoana activa, responsabila si receptiva la nevoile societatii. Promovam in scoala urmatoarele valori: performanta, progresul, demnitatea, civilizatia, cinstea, moralitatea, daruirea, eficienta.

 

Sustinem dezvoltarea unui mediu de educatie si formare profesionala care sa asigure pentru copiii din zona orasului Nucet, un invatamant orientat pe valori, creativitate, competente si abilitati de utilitate directa in profesie si in societate.

 

Oferim servicii de educatie si de formare profesionala ce au la baza calitatea, performanta, promovarea valorilor europene, egalitatea sanselor pentru toti participantii in procesul si deschiderea spre invatare pe tot parcursul vietii. Promovam un invatamant modern, centrat pe elev, care alterneaza metodele traditionale de predare-invatare cu metode moderne.

 

Date fiind complexitatea si gradul impactului educatiei asupra intregului sistem social, parteneriatul educational se constituie ca o conditie necesara. Scoala trebuie sa se afle in dialog autentic si permanent cu societatea, straduindu-se sa realizeze punti de legatura intre nevoile educationale si perspectivele de dezvoltare economica a societatii. Acest lucru amplifica activitatea educativa a scolii, aduce un surplus informational copiilor si completeaza conditiile concrete ale educatiei acestora.

 

Institutiile partenere promoveaza:

  • asigurarea egalitatii sanselor in educatie
  • promovarea dialogului, transparentei si comunicarii deschise
  • incurajarea initiativei si a participarii la proiecte educationale
  • incurajarea responsabilitatii fata de actul educativ
  • participare si implicare in procesul educativ
  • seriozitate si respect reciproc

 

Ganduri …. despre scoala

Scoala imi este prietena pentru ca oriunde privesc, imaginile imi sunt familiare. Pe holul scolii imi atrag atentia o multime de poze in care ma regasesc. Dintre toate, una ma impresioneaza in mod deosebit deoarece imi aduce aminte …

Vanesa Pusok – clasa a VI-a

 

 

 

AFLA MAI MULT:

 

Ne prezentam pe scurt …

publicat de admin - 30 august 2011

Scurt istoric al scolii

publicat de admin - 30 august 2011

Baza materiala

publicat de admin - 30 august 2011

C.D.I. – Centrul de Documentare si Informare

publicat de admin - 31 august 2011