Jurnalul unui nou inceput

Un zambet, o floare, seninatatea din ochii copiilor, toate aceste elemente au contribuit la crearea cadrului perfect pentru inceputul noului an scolar 2011-2012 la SO8 Nucet. In lumina unei frumoase dimineti de toamna, forfota de pe holurile scolii insufleteste spatiul care pana mai ieri era pustiu. Copiii, impreuna cu parintii lor, traiesc emotiile primei zi de scoala. Profesorii indruma elevii spre clase de unde, animati, pornesc catre curtea scolii, spatiul in care se va desfasura ceremonia de deschidere a noului an scolar.

Festivitatea a inceput intr-un cadru solemn, cand, parca intr-o singura voce, elevi, parinti, profesori au intonat plini de mandrie imnul national. Aflati in numar mare, parintii au asistat la o slujba religioasa oficiata de catre preotul Nicolae Bura, menita sa aduca spiritul divin in cadrul audientei. Urmatorul moment a constat in premierea de catre doamna director Mirela Liliana Meza, reprezentantul unitatii scolare si domnul primar, Costel Nelu Sirghie din partea comunitatii locale, a trei mari doamne, educatoare din cadul GPN Nucet. Doamnelor  Victoria Herman, Victoria Ujupan si Victoria Pelle li s-au inmanat diplome  pentru o cariera de exceptie si pentru implicarea  in viata comunitatii locale. Emotia s-a citit pe fetele acestor doamne care au pus piatra de temelie la destinele multor persoane din localitate si nu numai. Doamna Cozma Viorica, din partea Fundatiei Margarit, colaboratoare activa in proiectele SO8 Nucet, a felicitat elevii pentru rezultatele obtinute in anul scolar precedent si a urat tuturor multe realizari in noul an scolar. Invitat din partea politiei locale, domnul Dorin Popa a dat citire unor materiale informative menite sa-i fereasca pe copii de capcanele unei lumi moderne care de multe ori ii conduce spre pericole nebanuite.

In calitatea sa de maestru de ceremonie, doamna director Mirela Meza a incheiat festivitatea accentuand ideea unui bun parteneriat intre comunitatea locala, reprezentata de Primarie, nucleul social, reprezentat de familie si cel educational, reprezentat de scoala, pentru a urmari interesul elevului ca centru al procesului instructiv-educativ. Doamna director a subliniat si faptul ca toate cadrele didactice ale scolii sunt calificate si au rezultate bune in cadrul activitatilor scolare si extrascolare.

Concluzionand, putem spune ca orice inceput presupune speranta si emotie, sentimente resimtite din plin in curtea unei scoli care si-a asteptat cu nerabdare vechii si noii locatari.

Categorii pentru acest articol: Diverse

ABONARE

Abonati-va pentru a primi pe e-mail fiecare anunt imediat ce este publicat pe site

- serviciu oferit de FeedBurner -