A trip to England

Pe o vreme ce aducea aminte de clima londoneză, s-a desfăşurat în cadrul C.D.I. Nucet activitatea dedicată sărbătoririi Zilei Europene a Limbilor Moderne. Numită „LET’S HAVE TEA WITH THE QUEEN!” Activitatea a avut ca principal obiectiv integrarea experienţei europene în codul valorilor româneşti şi de a prezenta, de asemenea, o mostră din spiritul englezesc.
Elevii au avut şansa de a face cunoştinţă cu imaginea unei mari puteri, de a cunoaşte marile nume din literatura englezească, de a lua ceaiul cu familia regală şi de a se „fotografia” cu personalităţi din istoria acestei mari ţări. Prezentarea PowerPoint a avut ca finalitate şansa oferită elevilor de a intra într-o lume plină de identitate şi mister. Elevii au avut ocazia de a demonstra că au reţinut detaliile prezentate şi au primit nişte chestionare care au surprins esenţialul informaţiilor oferite. Grupa care a răspuns cel mai repede şi, bineînţeles, cel mai bine a câştigat concursul întrebărilor.

Activitatea a continuat cu realizarea de planşe care să sintetizeze identitatea sufletului englezesc şi valorile sale. Cele patru grupe formate au primit un set de fotografii cu ajutorul cărora trebuiau să realizeze colaje pe diferite teme. S-au realizat colaje pe teme fotbalistice, ţinând cont de marile echipe englezeşti, colaje turistice, ideatice etc. Noţiunea de „five o clock tea” a primit valenţe practice, elevilor fiindu-le prezentat ritualul servirii ceaiului la faţa locului. Aceştia au fost introduşi într-o lume a eleganţei şi a codului etic, a tabieturilor sociale, servind ceaiul (sucul 🙂 ) şi fursecurile în acordurile imnului naţional al Marii Britanii.

A doua parte a activităţii a fost asigurată de dl.prof. documentarist Alexandru Klein care le-a împărtăşit elevilor impresii din propria experienţă de turist în marea metropolă londoneză. Prezentând un colaj de instantanee proprii, dl. prof. a reuşit să dea viaţă unor obiective turistice precum: London Eye, Tower Bridge, Buckingham Palace, the red doubledecker etc. Tirul întrebărilor a dat şansa elevilor să-şi asigure fixarea cunoştinţelor dobândite, să ia parte la un moment din viaţa unei lumi noi, diferite de a lor şi cu atât mai fascinantă.

Categorii pentru acest articol: Activitati extrascolare

ABONARE

Abonati-va pentru a primi pe e-mail fiecare anunt imediat ce este publicat pe site

- serviciu oferit de FeedBurner -